lunes, 19 de diciembre de 2011


En aquest vidio, també podem veure les notícies més destacades.


http://www.lavanguardia.com/internet/20111215/54240228241/facebook-tuenti-youtube-y-hotmail-lo-mas-buscado-en-google.html 
Aquest és un article que ha publicat La Vanguardia, on ens diu quines son les paraules més buscades en Google, i podem veure que són Facebook, Tuenti, Youtube i per últim el Hotmail.
Desprès també podem veure quines són les notícies més vistes, i la més vista de totes es la notícia de Ortega Cano. També podem veure els personatges més vistos i el més vist es Gadafi, i després Pablo Alboran.

martes, 13 de diciembre de 2011

INTERNET

Què és internet?
Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets.
Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes». Un dels serveis que utilitza Internet com a mitja de transmissió i que ha tingut més èxit és la World Wide Web, fins al punt que és habitual la confusió entre els dos conceptes.
 Orígens

Va nèixer partir d'un projecte de comunicacions impulsat el 1966 pel departament de defensa dels Estats Units amb l'objectiu de fer possible la comunicació entre ordinadors, de tal manera que, en l'eventualitat d'un atac massiu (especialment nuclear), la comunicació no pogués ser mai completament desactivada. Les dades són enviades segmentadament i mai seguint una ruta fixa, sinó en funció de l'estat de la xarxa. El 1973 Arpanet, empresa que desenvolupà el projecte, inicià la connexió entre diverses xarxes que acabà donant lloc a la configuració actual d'internet, el disseny del qual permet una fàcil incorporació de nous ordinadors o noves xarxes, cosa que n'ha afavorit el creixement exponencial. Així, al començament del 1996 els usuaris a tot el món eren uns 30 milions, xifra que es duplica cada any, i que hom calcula en uns 300 milions l'any 2000.

Què es necessita per a connectar-se 

Normalment es paga a un proveïdor d'accés a Internet en forma de tarifa plana per poder accedir a la xarxa. La connexió gratuïta també és força típica en el Wi-Fi.

Connexió telefònica convencional

Usant la Xarxa Telefònica Commutada ) com a medi de transmissió de dades.
Mòdem: estan limitats a una velocitat màxima de connexió de 56 Kbps També coneguts com a mòdems dial-up.
ADSL: Per tant permet navegar a molta més velocitat que la connexió amb mòdem estàndard

Connexió per satèl·lit

Poc comuna en usuaris domèstics. Ofereix altes velocitats de baixada. Mentre que la retransmissió de pujada s'ha de fer mitjançant una connexió telefònica.
PLC:Utilitza els cables d'electricitat per a transmetre les dades. Els mòdems PLC es connecten a una presa de corrent i a l'ordinador. S'utilitza com a sistema d'interconnexió entre dos o més equips utilitzant la xarxa elèctrica d'una vivenda en lloc d'utilitzar un cable o una connexió WiFi per a connectar-los. Això permet tenir el router de connexió a Internet en una habitació i l'ordinador en una altra, connectats a través de la xarxa elèctrica de l'habitatge.

Serveis que ofereix la xarxa

World Wide Web
És el Server més conegut.

Correu electrònic

El correu o E-mail permet enviar missatges de text. Els dos serveis més populars que ofereixen correu electrònic gratuïtament a són GMail i Hotmail.

Compartiment de fitxers

Vàries tecnologies permeten compartir fitxers. Des d'un adjunt en un e-mail, o un servidor FTP (arquitectura client servidor), o les famoses xarxes P2P, on són freqüents les descàrregues de música en mp3, vídeos en DivX, i programari
El fet que avui en dia tot el que es pugui reduir a text, imatge, vídeo i so pot ser enviat per Internet a molt baix cost, ha fet que les grans indústries encarregades de la seva distribució (discogràfiques, premsa, productores cinema) estiguin patint grans canvis.

Trucades telefòniques

Hi ha en procés una convergència digital. Els dos mons s'estan acostant. Per una banda, mitjançant passarel·les, es permet des d'internet trucar a telèfons convencionals a preus reduïts. Per altra banda, també s'estan fabricant telèfons similars als convencionals que funcionen sobre tecnologia IP. Si a això ajuntem la gran quantitat de xarxes Wi-Fi existents, les possibilitats són molt grans.

Televisió per Internet

Usant la mateixa filosofia que els xarxes P2P de compartició de fitxers, s'estan experimentant de transmetre televisió a través d'internet, en una tecnologia anomenada P2PTV (Joost,Zattoo).
També hi hauria una tècnica més convencional de client-servidor anomenada IPTV.

Xat

Missatgeria instantània i IRCfòrumswebcams.
Estructura de la web 
Abans de disenyar una web, s’ha de tenir clar el contingut.
L’estructura més adecuada és:
Estructura de l’arbre, al entrar en la web, t’ha de surtir una portada de benvinguda i on ha d’haver les diferents entrades que hi ha en aquesta web.
Estructura linal, que a partir d’una pàgina de benvinguda pots anar a les següents pàgines com si es tratès d’un llibre
Estructura en red, on les pàgines que forman la web s’enllazen a unas altres.


Elements que componen la URL 

Els cinc elements que forman una URL són:
-El protocol(http://)
-El servidor
-La ruta
-La consulta
-La secció
Programes de navegació 
L’objectiu principal d'un navegador web és mostrar informació a l'usuari. El procés comença quan l'usuari introdueix una  URI, en el navegador. El prefixe de l'URI determina com s'interpretarà. Els tipus d'URI més freqüentment usat comença amb http: i identifica un recurs per a ser obtingut a traver del  HTTP..
Els tipus de navegació més freqüents són:
Mozilla firefox: La seva seguretat en línia es la màxima prioritat del Firefox. És gratuït, l'ajudarà a obtenir el màxim rendiment de la web.
Google chrome: És un nou navegador ràpid de Google.
Internet explore: Dissenyat per ajudar a prendre el control de la seva privacitat i navegar amb confiança.Lliure de Microsoft.
Opera browser: El navegador més ràpid sobre la Terra, segur, potent i fàcil d'usar, amb una excel·lent protecció de la privacitat.I és gratis.

La barra de navegació


Aquesta és una de les pàginas en que entro normalment. Aquí puc mirar tots els resultats de futbol.

Aquesta es una pàgina que visito sempre. L’ultilitzo per escoltar música, ja que al youtube puc trobar tota la que vulgui.

 Aquesta és la web del cole,  entro sobint ja que allà penjan totes les fotos de les sortides, les activitats… A més, ara han canviat el model de la pàgina, i es més fácil accedir.

Aquesta és el bloc del profesor d’informàtica. Entro sovint per saber quines activitats he de fer. 

 Aquesta es una altra pàgina on entro moltes vegades. És una pàgina on puc mirar els resultats de futbol, el que pasa es que l’Sport és molt del Barcelona, i no m’agrada que un periòdic sigui tant d’un equip.

Aquest és el bloc de tutoria de 4t d’ESO. Entro moltes vegades, ja que allà hi ha molta i
informació dels PQPI, dels Batxillerats… i es un tema que m’interesa molt, per què l’any que ve no se que faré. 

Aquesta és una web on entro sempre. És la web de la meva mare, aquí penja totes les fotos dels partits, i on totes les de l’equip poden accedir i veure totes les fotos.

lunes, 5 de diciembre de 2011

Sistemes operatius
Aquest es el meu power point sobre els sistemes operatius, i aqui os esplicare que són, les seves funcions, els tiupus de sistemes....
Espero que us agradi.